לקמחא דפסחא לחץ כאן

חזרת הש"ץ כשאין עשרה עונים

שאלה:

שבוע טוב
1. אם באמצע חזרת הש"ץ או לאחריה יתברר שלא היו 9 (ואף לא 6) שענו אמן לאחר חלק מהברכות האם החזן יכול להמשיך בחזרת הש"ץ? האם צריך לחזור מהתחלה על חזרת הש"ץ?
2. האם עדיף להתפלל בלי מניין את כל תפילת שמונה עשרה קודם סוף זמן תפילה או שעדיף להתפלל עם מניין ולסמוך על שיטות הפוסקים שדי להתחיל תפילת שמונה עשרה קודם סוף זמן תפילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי ימשיך, העיקר להלכה שהוא נוהג בסדר והחטא באותם שלא מאזינים לברכותיו, כיון שאמר בעשרה, ראה בענין זה הליכות שלמה פרק ט אות ב, וראה עוד מה שהביא בענין זה בס' פסקי תשובות סי' קכד הערה 92 בשם שלחן הטהור.

2. ודאי עדיף להתפלל ביחיד ולגמור בזמן שכן הכרעת המשנה ברורה ועוד מגדולי האחרונים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מראש נכון להתחיל חזרת הש"ץ באופן שיש ספק האם יש 9 שיענו או באופן שיש ספק אפילו על 6 (ביום חול ובשבת)?
    אם כבר עבר זמן תפילה או שכבר שקעה החמה האם מותר להתחיל חזרת הש"ץ?

  2. 1. אם יש שם עשרה יאמרו חזרת הש"ץ ויש נוהגים לעשות תנאי שאם לא יענו תשעה תהיה זו תפילת נדבה.
    2. אפשר לומר חזרת הש"ץ שחרית בדיעבד עד חצות, ובמנחה עד 13 דקות אחרי השקיעה, זמנים אלו לסיום החזרה כמובן.
    כמובן אין להתפלל במנינים כאלו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל