שאלה:
שלום רב
לאחרונה עבר רפורמה בחשמל ואפשר לעבור לכל מיני תתי חברות ומקבלים הנחות לחשבון החודשי של חשמל, האם חייבים לוודא שיש לחברה היתר עיסקא פעיל לפני שמצטרפים? (במקרה שלי מדובר בחברת בזק אנרג'י)
תשובה:
שלום וברכה,
לא חייבים להצטרף דווקא לחברה שיש להם היתר עסקה, וגם אין איסור של לא תשימון כשחותמים חוזה עם חברה כזו, אם לא מתכוון לאחר בתשלומים ולשלם ריבית. האיסור ריבית חל רק אם מאחר בתשלומים ומשלם ריבית, אבל אם לא מאחר אין איסור כלל. ולכן אין חובה לבדוק שיהיה להם היתר עסקה, אולם עדיף להצטרף לחברה שיש להם היתר עסקה משום שאם יאחר שלא יהיה איסור ריבית.
בהצלחה.
אם חותמים מול החברה במפורש שאם יהיה איחור ישלמו ריבית אז לכאו' איך ניתן להתיר את זה??
לא ברור שיהיה כאן ריבית, והחותם לא מתכנן שיהיה ריבית, והחתימה רק כדי לקבל שירות מהחברה, ולכן אין בעיה לחתום, ולקבל שרות מהחברה.
ומה לגבי שיטת הש"ך שאסור לחתום על חוזה שיש בו ריבית גם אם זה לא יצא לפועל
השאלה היא מה יקרה אם מסיבה כלשהי יהיה פיגור בתשלומים.
האם יהיה מותר לשלם, כי אם אסור,זה עלול להיות סיפור ללא סוף- מבחינת החברה החוב ילך ויתפח, עד שיגיע למימדים מפלצתיים, עיקולים וכו'..
מה התשובה?
אם אירע שיש ריבית מותר לשלם כיון שהם בכוח ייגבו את החוב אז אין צורך לחכות שייקחו בכוח.
אז בסוף יוצא שחותמים עם חברה על ריבית שבוודאי במשך החיים יהיה איחור,
ומצד שני מותר לשלם את הריבית, כאשר כל הרווח לעבור לחברה היא כמה שקלים ,
האם מותר לעשות את זה ? כלומר להיכנס לחשש משמעותי של ריבית בשביל כמה שקלים?
זה לא שהחשמל יותר טוב זה אותו חשמל בדיוק …
אתה צודק בדבריך, לא באנו להמליץ לחברה שלא מחזיקה היתר עסקה, אלא שאין איסור לחתום איתם חוזה למרות הקנסות שמוזכרים שם, ואם ברור לו כשמש שלא יהיה לו איחורים ולא ריביות מותר לו להצטרף. אבל אם יש חשש שיגיע לאיסור ריבית אין לו להצטרף לחברה אם אין לה היתר עסקה.
אשמח לדעת את המקור של הש"ך
השאר תגובה