לתרומות לחץ כאן

שאלות שונות בשילוח הקן

שאלה:

בס"ד
שלום הרב אשמח למקורות בכל אחד מהשאלות
1. האם אני יכול לעשות מצוות שילוח הקן בבית שההורים נתנו לי לגור בו כמה שנים? כמובן גם לעניין הפקרת המקום האם זה אפשרי? האם צריך לבקש מההורים רשות לקיים את המצווה? (הם גרים בעיר אחרת)- אשמח לטעם ומקור.
2. ואם אני משכיר בכסף מאדם בכסף את הבית זה שונה?
3. מה לגבי קן שראיתי על עץ בעיר. האם צריך לבקש רשות מהעירייה?
4. האם אחרי שאשתי עשתה שילוח הקן והחזירה את הביצים ומישהו אחר רוצה לקיים את המצווה, האם היא יכולה להפקיר בפניי (בעלה)?
5. במידה ולא, האם יכולה להפקיר בפני אחים שלה או ההורים שלה בטלפון?
6. האם יכולה למנות אותי שליח שאני אפקיר לה בפני שלושה?

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון של שילוח הקן, הוא שהקן מופקר, אתה אמנם לא יכול להפקיר בית שאינו שלך, אבל להלכה גם בבית שאינו מופקר ניתן לקיים מצוה זו כי אף אחד לא רוצה לזכות בקן ולא נאמר לגבי זה חצרו של אדם קונה לו, ממילא הוריך לא זכאים בשילוח הקן הזה יותר ממך. כנ"ל גם לגבי בית שכור.

לא צריך לבקש רשות מהערייה כי הקן הפקר לכל.

אם אשתך זכתה בביצים לא יעזור להפקיר, רק דבר שהיה מופקר מעיקרו ניתן לקיים בו את המצוה, אלא שמעיקר הדין גם בלי לזכות במצוה וכך אפשר לשלח אפילו מאה פעמים כמבואר בשו"ע בסי' רצב.

לאחר האמור אין נפק"מ בכל שאר השאלות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מצות שילוח הקן היא רק בקן שהוא הפקר, קן שבבעלות אדם מסויים והוא הפקיר אותו לאחר שהוטלו הביצים, אין בו מצוה.

  2. אבל למרות זאת כתבתם שזה כן נקרא מצווה ואפשר להמשיך לקיים את המצווה. אז לא הבנתי האם אפשר להמשיך לקיים את השילוח ולזכות אחרים שיעשו זאת? (רק בלי שיאמרו שהם מפקירים את הביצים כי לא שייכת הפקרה)

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל