שאלה:
שלום וברכה לרב,
אני כאן בחו״ל ויש רשימה של המוצרים הכשרים שהרבנים המקומיים מתירים,
נגיד סתם לדוגמה יש שניצלונים צמחוניים קפואים שהם מתירים, חלק מהמרכיבים יש פפריקה וכל מיני דברים כאלה,
על מה הם סומכים שהם מתירים את זה? הרי אני לא חושב שבודקים כמו שצריך מן הסתם דברים בחו״ל כמו תולעים וכל מיני דברים כאלה, והמוצר תובלן מראש, והם לא ביקרו במפעל לפי מה שאני מבין
תודה רבה
תשובה:
אינני יודע להשיב במקומם. אני מניח שהם בודקים שמדובר ביצרן שלוקח תבלינים איכותיים עם בקרת שמירת איכות, וכך יש לסמוך שהנגיעות בתבלינים היא בסבירות נמוכה שאינה מחייבת בדיקה.
שלום וברכה לרב,
שמתי לב שאמא שלי מכינה נגיד את האוכל הלא כשר בסיר, היא שמה מלח מתי שעולים האדים , המלח יחסית פתוח זה מלח שמסובבים אותו והוא גורס את הגרגירים, האם יש בעיה להשתמש במלח הזה?
ואם יש בעיה, אם השתמשתי איתו עד עכשיו אני לא יכול יותר להשתמש בכלים?
מה שהיה היה, אבל לכתחילה יש להזהר בזה ולכן מכאן ולהבא שיהיה לך מלח אחר.
השאר תגובה