שאלה:
שלום וברכה
אני לא יודע אם זה המקום לשאול שאלות בלימוד, אבל אנסה
שתי דברים שלא הבנתי, אין בור ירא חטא ואין עם הארץ חסיד, כתוב שמגיע לחסידות דרך לימוד התורה, השאלה היא מה מגדיר בן אדם בתור חסיד, והאם יכול להיות שיש אדם שלומד תורה לא הרבה, אבל שותה בצמא את דברי התורה ששומע כלומר מתאווה לשמוע כדי לקיים, אין לו הרבה תורה, אבל האם נקרא חסיד? בעיקרון השאלה מה היא ההגדרה של חסיד בשפה שלנו, אם אפשר דוגמא לזה, תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
חסיד הוא אדם שמעשיו הם לשם שמים ועושה בעבודת ה' מעבר למחוייב. וכוונת התנא לומר, שאין אדם יכול לבוא לידי מידה זו אם אין לו חלק בתורה. החיבור לתורה הוא שנותן את היראת שמים האמיתית, את ההשקפה הנוכנה על צורת קיום המעשים, ולכן יש לייחד זמן ללימוד ולהיות מחובר ללימוד, ולא די בכך שמדקדקים במעשים עצמם. ולענין לימדו התורה כמובן כל אחד לפי יכולתו, אדם שטרוד בפרנסתו וכדומה ומייחד כל יום זמן איכותי ללימוד, אף שרוב יומו אינו בתורה, בודאי נשמתו ושאיפותיו סביב התורה וכאשר הוא מדקדק במעשיו הרי הוא חסיד ואהוב ונחמד ונעים.
כשאמרו חז"ל עשה מלאכתך עראי ותורתך קבע, לא בהכרח כוונתם על מספר השעות המוקדשות לכל דבר, אלא מה קבע אצלך ומה ארעי וכורח החיים.
יתן ה' שנזכה לכל הטוב הזה.
שבת שלום.