לתרומות לחץ כאן

מכירת י"ג

שאלה:

למה לפני 30 שנה לא הקפידו על מכירת יג
והאם הספרדים נהגו זאת

תשובה:

אין "הקפדה" לעשות מכירת י"ג, זה בסך הכל פתרון למי שרוצה להמנע מחיוב בדיקת חמץ. ראה כל הדיון בענין זה במשנה ברורה בסוף סימן תלו.

אגב, אני זוכר בנערותי מכירת י"ג בכל מקום, וחלפו כבר שלושים שנים מאז…

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אפשר לדייק את דברי הרב.
    מעיקר הדין סומכים על הפוסקים שמקילים לפטור מחיוב בדיקה גם ע"י מכירת י"ד, ולכן פתרון זה מספיק בשביל להיפטר מחיוב בדיקת חמץ.
    אלא שבדורות האחרונים הידרו להחמיר ולחוש לפוסקים שהצריכו מכירת י"ג.

  2. זה לא הידור בעלמא אלא מחלוקת אחרונים, אמנם כאשר מקיימים את מצות הבדיקה בחדרים אחרים פשט המנהג להקל בזה כדעת המקילים, אבל בהחלט יש שהחמירו.
    משנה ברורה סימן תלו ס"ק לב:
    ולענין אם מחויב לבדוק בליל י"ד החדרים שבדעתו למכרן למחר לנכרי עם החמץ שלהם יש דעות בין האחרונים שדעת המקור חיים והחיי אדם שצריך לבדקן מאחר שלע"ע החדרים לא נמכרו והם ברשות ישראל ואפילו אם נמכרו עדיין לא החזיק בהם הנכרי וגם המפתח הוא ברשות בעה"ב עדיין אמנם בתשובת בנין עולם סימן כ' חולק ודעתו דא"צ בדיקה דבזה עצמו שמוכר למחר לעכו"ם מקיים תשביתו וביעור ולא גרע מחמץ שמוצא אחר הבדיקה שמשייר למאכלו למחר ואינו מחויב לבער הכל ואף בזה בעת שמקיים בדיקה בביתו הוא משייר לאלו החדרים למוכרו למחר לעכו"ם וכן בתשובת חתם סופר סימן קל"א דעתו להקל כשמקיים מצות בדיקה בשאר חדרים וכן בספר אשל אברהם כתב דמסתברא להקל וכן פשוט המנהג

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל