לקמחא דפסחא לחץ כאן

״מגיד״ לילדים בליל הסדר

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת אם בזמן ״מגיד״ בליל הסדר אפשר לומר מהר את כל מה שכתוב בהגדה ב״מגיד״, ולפני שמסיימים עם הברכה ושתיית הכוס, להקדיש את עיקר הזמן לספר לילדים סיפורים בעל פה על יציאת מצרים, ולהקריא להם מתוך ספרי ילדים על יציאת מצרים? (או לעשות בסדר הפוך: קודם להקדיש את עיקר הזמן לספר לילדים, ואחר כך לקרוא מהר בהגדה).
כי מדובר בילדים יחסית קטנים, וכשהמבוגרים קוראים בהגדה – הם משתעממים, וחבל.

תשובה:

שלום וברכה

לא הייתי עושה בצורה הזו, משום שבכך הילדים מקבלים תחושה כביכול ההגדה זה משהו מנותק שאינו קשור לסיפור. כדאי לשלב את הסיפורים עם הקריאה. נניח קראת בהגדה על עצם השיעבוד במצרים, תעצור ותספר על כך, אחר כך קראת על ריבוי עם ישראל, תעצור ותתאר ותספר ותמחיש. אחר כך המכות והיציאה. תספר לפי המקום בו אוחזים בהגדה, זה יתן תחושת חשיבות ומכובדות ורוממות לכל הענין.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה!
    (הענין הוא שיש עוד מבוגרים ב״סדר״, ולא אני מנהל את זה. לכן חשבתי שאם בשלב מסוים אצא עם הילדים לחדר אחר ואספר להם כמו שתיארתי, זה יכול להיות רעיון טוב).

  2. לצאת החוצה להתבודד זה לא מה שיעשה להם חגיגי, קח אותם מעט לצד בסלון ותראה להם מעט ותספר מעט, ובעיקר תרחיב בשלב של שולחן עורך. גם אז מקיימים את המצוה בלי ספק.
    מה שחשוב להבין שעיקר מה שנחרט לילדים הוא החגיגיות והתשומת לב שבערב הזה, לאו דוקא אם הארכת באיזה סיפור. אדרבה, הם צריכים לחוות יחד עם כל המשפחה ושהכל יהיה כמה יותר חגיגי.
    תכין כמה דברים שיענינו גם את המבוגרים וכך תוכל לעצור את שטף הקריאה של כולם… וקצת לספר ביציאת מצרים, קצת תראה לילדים ובשולחן עורך תשב איתם בנחת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל