שאלה:
שלום,
למדתי את סימן שכא סעיף יב , מלאכת טוחן, וראיתי שרבו הדעות של פוסקי זמנינו ( בכרך של דרשו- הערות), מהו גדר טוחן , הרי אין הגדרה ברורה מה עובי חיתוך הירקות / פירות ייחשב כטוחן, גם אלו שכתבו לחתוך חתיכות גדולות יותר מכפי הרגילות בחול, אך יש שם הרבה דעות בסקאלה , אודה לכם לסיוע , באיזה צורה וודאי לא יהא חשש לטחינה , אני שואל באוכלין כגון חיתוך ירקות בשבת .
תשובה:
שלום וברכה
כאשר אתה חותך גדול יותר ממה שרגילים ביום חול לכל הדעות זה בסדר, המחלוקת היא לגבי חיתוך כדרך שרגילים בחול אם יש בכך איסור. כמובן הכוונה בחיתוך לסלט, חיתוך שגדול בעיקרו ודאי מותר.
מקורות:
ראה חזון איש סי' נז שהצריך לחתוך גדול יותר מבחול, ולעומתו בשו"ת מנחת שלמה ח"א סי' צא אות יג, שו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' עד טוחן אות ג.
מה הגדר בזה? כל אחד לפי רגילותו? אם כן נתת תורת כל אחד ואחד בידו!
יש איזה שהוא סטנדרט, סלט עם חתיכות גדולות זה לא רגיל בין אנשים.
השאר תגובה