שאלה:
שלום וברכה,
שילמנו על קורס שאפשר לקבל עבורו החזר חלקי מקופ"ח. אשתי הלכה פעם אחת ולא נהנתה ואינה רוצה להמשיך. האם אפשר עדיין לקבל את ההחזר או שהחזר הוא רק ע"ד שתלך לשם.
ואם אפשר לקבל את ההחזר, האם מותר למכור את הזכות ללכת לקורס לאשה אחרת. כי בסוף יוצא שההחזר היה עבור אשה אחרת ולא עבור עצמה.
תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה,
מותר לאשתך לקבל מימון לקורס, היות והיא נרשמה ע"ד להשתתף בקורס, ואם אח"כ החליטה לא להשתתף, היא לא מאבדת את הזכות של המימון.
אם נרשמה לקורס ע"ד להשתתף בעצמה ולא ע"ד להעביר לאחרים, ואח"כ התחרטה, מותר לה להעביר את הזכות לאחרים שילכו במקומה לקורס.
בהצלחה.
מקורות:
אשתך קיבלה זכות של מימון לקורס והיא נרשמה לקורס ע"ד להשתתף בקורס, ולכן מגיע לה את המימון מהקופ"ח. אם אח"כ אשתך לא נהנית מהקורס היא לא חייבת להמשיך, אבל זה לא מבטל את הזכות שקיבלה למימון עבור הקורס שהיא שילמה. ולכן מותר לה לקבל את המימון גם אחרי שהיא החליטה להפסיק להגיע.
לקוח של קופ"ח שיש לו זכות לקורס אסור לו להעביר את הזכות שלו לאחרים, אבל במקרה שלך שאשתך נרשמה לקורס ע"ד ללכת לכל השיעורים ולא ע"ד להעביר לאחרים, אלא שאח"כ היא לא נהנתה ולכן היא רוצה להעביר את הזכות לחברתה, היא יכולה לעשות זאת. וזה דומה ללקוח של קופ"ח מסוימת שאסור לו לרכוש תרופות עבור לקוח של קופ"ח אחרת, אבל אם רכש לעצמו בהיתר תרופות ואח"כ נשאר לו מהתרופה שמותר לו להעביר את הזכות לאחרים.
תודה רבה על התשובה
אני רוצה להדגיש –
מדובר במקרה שלא קיבלנו עדיין את ההחזר
האם בכל זאת מותר לתבוע את ההחזר מהקופ"ח?
אם היה בדעתכם להשתתף בקורס עד הסוף ונרשמתם מגיע לכם השתתפות, והביטול שנעשה אח"כ לא מונע ממכם את הזכאות.
השאר תגובה