שאלה:
שלום,
כשאני רוצה לאכול גמבה, אני עושה עם הידיים או סכין קרע בגמבה למעלה, מוציא את הירוק שבאמצע למעלה עם הידיים, אחר כך אני פותח את הגמבה, אחר כך מוציא את כל הגרעינים והדברים הלבנים, אחר כך את העוקץ השחור למטה וכל מיני דברים אחרים אם יש. לפעמים אני עושה את הפעולות האלו עם סכין ולפעמים עם הידיים. האם אני יכול לעשות את כל זה בשבת?
תודה
תשובה:
שלום וברכה
לגבי גרעיני הפלפל, נראה שכיון שהם מונעים את אכילתו ואינם כמו כל גרעיני הפירות הבודדים הנמצאים במרכז פרי, מותר לכל הדעות להוציא אותם בשבת, ודינם כמו קילוף שמותר [ראה ארחות שבת פר ג סעי' צט לגבי גרעיני מלון], כמובן בסמוך לאכילה בלבד [בסתם גרעיני פירות יש מחלוקת ידועה בין המשנה ברורה שכא, פד שמתיר, לחזון איש סי' נד שמצריך לעשות באופן של אוכל מפסולת]. לגבי העוקף של הפלפל, הוא כבר תלוי במחלוקת הנ"ל ויש להוציא אוכל מפסולת או לחתוך עם חלק מהפרי.
שבת שלום.
שלום,
כמה צריך לחתוך יחד עם הפרי? משהו משמעותי או אפילו טיפ טיפ טיפ טיפה? ומה לגבי הרצועות הלבנות שבפנים? תודה
משהו שניתן לנגוס בו מעט.
מותר.
השאר תגובה