לתרומות לחץ כאן

שמן שניתז ממחבת בשרית על סיר חלבי

שאלה:

שלום, בישלתי מרק בסיר חלבי (לא זוכרת מתי פעם אחרונה היה בסיר הזה משהו חלבי כנראה לפני הרבה מאד זמן) ליד הסיר טיגנתי קציצות עוף והשמן השפריץ על הסיר טיפות שמן מהטיגון.
א. האם מותר לשים במרק אחרי שמוזגים מהסיר לצלחת גבינה צהובה?
ב. מה דינו של הסיר?

תשובה:

שלום וברכה

לענין סיר בשרי או חלבי שניתז עליו רוטב מהמין השני הדין כך: אם יש בתכולת הסיר פי שישים מההתזה, הרי היא בטלה והמאכל מותר באכיל עם המין השני, אך הסיר צריך הגעלה [אא”כ התיז על המכסה שאז הוא לבדו צריך הגעלה]. ואם אין פי שישים התבשיל אסור והסיר צריך הגעלה [ראה שו”ע יו”ד סי’ צב סעי’ ה]. 

אם הסיר הוא פרווה, כתב החכמת אדם בבינת אדם (מה מא), שהסיר מותר מכח ספק ספיקא, שמא הלכה כדעת הסוברים שאינו מפעפע בכולו אלא במקום ההתזה לבד, ושמא העיקר כדעת הפוסקים שנ”ט בר נ”ט מותר לכתחילה, וראה שערים מצויינים בהלכה (סי’ מו), שלכתחילה יערה רותחים במקום ההתזה, בשונה מסיר חלבי ממש שצריך הגעלה.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל