שאלה:
שלום
באזור הגני ילדים שלנו נמצא גן ומתנ"ס חילוניים שנמצאים סמוך למורד כביש , כאשר הורים ועובדים באים למקום הם חונים במקום חנייה אסור וחוסמים נתיב תחבורה של כביש וחוסמים את הנתיבים של אלו שבאים מהכיוון השני של הגנים ובית הספר , האם מותר לפנות לעירייה או לחלופין למשטרה שנעשה כאן עוול , אני בעצמי ניסיתי להעיר לכמה אנשים אך נתקלתי באטימות וחוסר הבנה , אני יודע שיכול להיות בעיה של מסירה לגורמי שלטון שלא על פי דין תורה , האם עליי לכתוב שלט אזהרה במקום ורק אז אוכל להגיש תלונה? יש לציין שהרכבים מתחלפים וזה לא אותו רכב בכל פעם כך שאי אפשר להתריע אדם או רכב מסוימים. מה עליי לעשות ?
תודה
תשובה:
שלום וברכה,
ככל שלא מדובר בסכנה, אסור להלשין למשטרה ולא לגורמי הביטחון. ועליך לתלות שלט אזהרה, אבל גם אחרי השלט לא ניתן לפנות למשטרה, אלא אם כן מדובר בחשש סכנה לאזרחים.
בהצלחה.
מקורות:
שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב מבואר שאם יש סכנה יש להתרות תחילה ואח"כ יהיה מותר למסור את מי שמסכן את הציבור. אבל אם לא מדובר בסכנה אסור להלשין. הסדר הציבורי לא מוטל על התושבים אלא על הרשויות.
פלא. בהשתלטות על שטח ציבורי מותר אחר התראה לדווח לעירייה…
לכאורה
אם חונים שלא כדין. זו השתלטות . כאן מדובר לפי השואל על חסימת נתיב….
שלום כבוד הרב העונה, האם לא נוצר כאן מצב אבסורדי שמבצע העברה חופשי לעשות את עברתו כי הציבור אינו רשאי למסור ואינו יכול לאכוף אותו?
נשמע מפליא שהתורה תתיר מצב כזה של חוסר צדק הלא כן?
מה לגבי אדם שחוסם אותך ברכבו , או אדם שמרעיש רעש בלתי נסבל אין מנוס מלפנות למשטרה אז, לא?
מה ההבדל פה?
תודה
אדם שמפר סדר ציבורי ולא מפריע ישירות לבני אדם, אסור להלשין עליו. בשונה אדם שמרעיש רעש בלתי נסבל או שחוסם לו את הרכב, או שחוסם את הכביש, מותר להלשין עליו כיון שהוא מזיק את הבריות.
אם מדובר על חסימת נתיב ולא ניתן לעבור, מותר להלשין, אם מדובר בהפרה על חוקי הסדר של העירייה, אבל אין כאן נזק ישיר לבני אדם, אסור להלשין.
השאר תגובה