שאלה:
קרש חיתוך חלבי מפלסטיק שנשפך עליו תבשיל של עוף רותח. מה דינו?
תשובה:
הקרש נעשה בשרי וצריך הכשרה כדי שיוכלו לחתוך עליו גם דברים חריפים לשימוש חלבי.
קרש זכוכית ניתן להגעיל [וניתן גם לסמוך על הכשרה בעירוי משום שכבולעו כך פולטו], קרש פלסטיק בדרך כלל לא ניתן, כי הגם שיש פוסקים שסברו שמועילה הגעלה לכלי פלסטיק כמו שביארנו פעמים רבות כאן באתר, מטבע הדברים בדרך כלל יש לו הרבה חריצים, ואז קשה גם לנקות יסודי שזה תנאי בהכשרה, ואין להגעיל. לכן, אם זה פלסטיק ולא יקר וחרוץ, עדיף להחליף.
שבת שלום.