שאלה:
שלום
אפינו פיצה על תבנית בשרית בתנור חלבי.
בתבנית לא השתמשו לפני הרבה יותר מ24 שעות. והתבנית הייתה נקיה ללא שאריות בשריות נראות לעין.
מה דין התבנית הבשרית לפי האשכנזים? התבנית זה תבנית של תנור שמצופה אמייל.
ומה דין התנור?
ישר כח
תשובה:
שלום וברכה
התבנית צריכה הכשרה. כיון שהיא לא בת יומה, ניתן להכשיר בליבון קל ולא צריך ליבון חמור. תנקו היטב את התבנית ואת התנור הבשרי, ותמתינו 24 שעות ללא שימוש, ואז תכניסו אותה ריקה לתנור הריק ותפעילו על החום המירבי 40 דק' – שעה.
התנור החלבי כשר.
בהצלחה