לתרומות לחץ כאן

משחק בקוביא / לב בהמה

שאלה:

הילדים שיחקו בסביבון. הימרו על כסף שהאח הנשוי תרם לזוכה המאושר. ובקיצור משחק בקוביא, אסמכתא. למורת רוחי. איך עלי להגיב? לתת להם לשמור על הכסף לא נראה לי נכון. לא חינוכי. וגם עלול לקבע להם שאפשר גם שנה הבאה. מצד שני הבן/האח התורם לא מוכן לקבל חזרה את הכסף. אוכל לצוות עליו או שמא להגיד להם לתרום לצדקה. גילאי הילדים אחד בן 9 והיתר הגיעו למצוות.
האם היום מוכרים לבבות של בהמה. כידוע שזה קשה לשכחה. מצד שני אין לי מושג ממה עשוי כל דבר. השם לא מסגיר מאיזה חתיכה זה עשוי

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי, כיון שמדובר בין אחים שנותנים מתנה בלב שלם, והכסף בלאו הכי ניתן לא על ידי המפסיד אלא על ידי תורם חיצוני, אין כאן אסמכתא, אז נכון שיש ללמד אותם להבא לא לעשות את זה, אבל אין לצער אותם להחזיר את הכסף, רק ללמד בנועם שאנחנו מתרחקים מכל מה שנראה כמו משחק בקוביא.

לבות בהמה לא ימכרו כסתם חתיכות בשר, הבשר ממוספר, יש כתף, שריר וכיוצא בזה וכך גם יש לב וכבד, כל דבר נמכר באופן מפורט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל