שאלה:
כאשר אני רוצה לאכול במסעדה/פלאפל וכדומה- קורה לי הרבה פעמים שאני מסתפק אם עיינתי מספיק בתעודת הכשרות- שהיא מקורית ולא צילום? האם היא בתוקף מבחינת תאריכים? מי חתום עליה? האם השם של בית העסק מופיע על התעודה? וכדומה.
השאלה ההלכתית: האם אני יכול לסמוך על העיון הראשוני שלי בתעודת כשרות ולא לחזור חזרה לבדוק בבית העסק? אולי ישנה חזקה שאפשר לסמוך עליה- שאף בית עסק לא היה מעיז לשים תעודה מזויפת ולא תקינה ולקחת סיכון גדול שיגלו את זה?
תשובה:
שלום וברכה
כאשר אתה הולך לחנות שיש בה כשרות מהודרת, החשש רחוק יותר, בדרך כלל הם לא משנים מערכת כשרות, ואם מסירים להם את הכשרות זה מתפרסם, אז אין מה לחשוש, אם ראית תעודה זה בסדר. ואם זו אינה כשרות מהודרת אז לא הולכים לשם… מסעדה זה המקום הכי מועד לטעויות וכשלונות כי כל הזמן מבשלים ויכולים לשגות.
מה עם חזקה ורוב מה באמת החשש במסעדה בפרט חלבית אם זה בדץ עממי ולא מהודר כמו לנדא ורובין הם בוודאי סומכים גם על חזקה ורוב
לא הבנתי מה הכוונה חזקה ורוב, במסעדה עובדים אנשים חלקם לא יהודים חלקם לא דתיים, הם לא יודעים הלכות וגם לא מתענינים, הם כל הזמן משתמשים בכלים ובמוצרים ואם קורה שיש תקלה הם מאוד לא שימחו לזרוק אוכל או להכשיר כלים, ולכן צריך פיקוח הדוק מאוד על מה שנכנס על אופן העשייה וכו', ואם אין פיקוח הדוק קשה לדעת מה קורה.
השאר תגובה