לתרומות לחץ כאן

מחלוקת אם היתה שכירות או מכירה

שאלה:

שלום, שני חברים שיש ביניהם מחלוקת לגבי איזה מוצר שהועבר מאחד לשני בסכום כסף מסוים, הקונה/שוכר טוען שהוא נמכר לו והמוכר/משכיר טוען שהשכיר לו אותו, כך נראה להם אך אינם בטוחים בכך. הם אמרו בשעת העסקה מהי העסקה אך שכחו מכך. מה הדין? האם יש לאמוד לפי הסכום שהועבר מה הייתה העסקה? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לאמוד לפי המחיר שהועבר ולפי זה יש להחליט אם מדובר במכירה או בשכירות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע ובהגהת הרמ"א (שיב, א) מבואר ששוכר ששילם מראש ולא קבעו זמן השכירות, התשלום של השכירות יקבע את הזמן של השכירות, ויצטרכו לחשב כמה משלמים עבור שנה וכמה עבור שמונה חודשים, ולפי זה יקבעו את תקופת השכירות. הש"ך חולק וסובר שהרי אנו פוסקים ש'אין הדמים מודיעים', כלומר סום הכסף אינו קובע את תקופת השכירות, שכן, ניתן להניח שהשוכר הסכים לשלם מחיר יקר או שהוסיף מתנה למשכיר. 

אולם לדעת הקצות, וכך היא הכרעת הערוך השלחן, שאם יש סתירה בין הלשון לגובה התשלום, כגון אם השכיר בית לשנה ולפי התשלום הזמן צריך להיות יותר משנה, רק בזה אנו פוסקים שאין הדמים מודיעים. אבל כשאין סתירה בין הדמים ללשון, כגון שלא קבעו זמן כלל, הדמים מודיעים. ולכן אם לא קבעו זמן לשכירות יש לנו לקבוע את זמן השכירות לפי גובה תשלום השכירות.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל