לתרומות לחץ כאן

חלון שנפתח באיסור בשבת

שאלה:

שאלה נוספת כבוד הרב,
אבא שלי עשה הבדלה ולפעמים הוא בולע מילים. הפעם יחסית היה ניתן להבין אך חוששת אם לא שמעתי מילה במילה .את ההתחלה בטוח פספסתי אך בברכת הייתי נוכחת וכיוונתי לצאת ידי חובה ואמרתי שאם לא אצליח להבין שנעשה שוב בבית .כדאי שבעלי יעשה הבדלה נוספת או שזה יהיה ברכה לבטלה בשבילו?
בנוסף, הם פתחו את התריס החשמלי בסלון והתפללתי מול החלון זה נקרא שנהניתי מהעבירה אם מהחלון יצא אויר נעים .יש חשש שאולי תפילתי לא התקבלה?

תשובה:

שלום וברכה

העיקר זה הברכות ולא הפסוקים, ממה שאני מבין ממך שמעת הכל טוב. בעלך לא יעשה שוב הבדלה כי כבר יצאת ידי חובה וזו תהיה ברכה לבטלה.

יש להקל שזה לא נחשב הנאה ממעשה שבת כפי שנבאר במקורות.

מקורות:

לגבי הסרת מונע, כמו דלת שנפתחה באיסור בשבת, מקרר שנתפתח באיסור האם מותר לי להוציא ממנו אוכל, או חלון שנפתח באיסור האם מותר לי ליהנות מהאויר, נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך: דעת הגרי"ש אלישיב שהכניסה לחדר או ההוצאה מהמקרר אינה נחשבת הנאה, לפי שאין כאן אלא דבר שמונע ממני את השימוש ולא הנאה אקטיבית, ולדעתו מותר לרמוז לגוי שלא בדרך ציווי שיפתח את הדלת, וכגון שיאמר לו, אני לא יכול להכנס לחדר עכשיו כי הוא נעול ואסור לי לפותחו בשבת. כך הובא בשמו בס' מלכים אמניך עמ' תקכה, אולם בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' עא נראה שאסר זאת, וכן הובא בס' מאור השבת ח"א מכתב ד בשם הגרש"ז אויערבך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל