לתרומות לחץ כאן

עניית אמן בקול יותר גבוה מהברך, ציצית

שאלה:

שלום וערב טוב כבודו היקר!
1. האם מותר לענות אמן בקול יותר גבוה מהמברך הכוונה לא בצעקה, קצת יותר גבוה כי המברך מברך בקול נמוך ויותר נוח לענות אמן בקול רגיל במקום ללחוש שזה בקול גבוה יותר מהמברך.
2. ידוע שיש דין בעולם דנים את האדם האם שם ציצית השאלה האם הכוונה על מה שמדובר ששמים ציצית גם בלילה או שמדובר על ששמים רק ביום? והאם זה עד השקיעה או עד צאת הכוכבים?
תודה רבה כבודו היקר!

תשובה:

מסתבר שאם זה קול רגיל מותר. כמו שהתירו כשכוונתו לעורר אנשים לענות, כמובא במשנה ברורה, ראה סי' קכד סעי' יב ומשנה ברורה שם.

הכוונה ביום. מנהג בני אדם הוא ללכת עם הציצית כחלק מבגדי היום, כאשר אתה לובש בגדי שינה אתה מוריד.

האר"י הק' כתב שהשינה עם ציצית היא סגולה לשמירה אבל רוב העולם אינו מקפיד על כך.

ערב טוב.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובות, סליחה שאני מפריע רק בבקשה שאלה נוספת האר"י הקדוש אמר שבעולם האמת יהודי שלא שם ציצית קטן ידונו אותו וייענש על זה האם לפי האר"י הקדוש הכוונה מי שלא שם בלילה ייענש על זה או רק ביום?

  2. שלום הרב רציתי בבקשה לשאול האם מדובר עד השקיעה או עד צאת הכוכבים שהאר"י הקדוש אמר שבעולם האמת יהודי שלא שם ציצית קטן ידונו אותו וייענש על זה?

  3. הכוונה למי שנמנע מכך באופן כללי, לא על כמה דקות פה ושם. כדאי שיהיה לפחות עד צאת הכוכביפ, המנהג הרווח הוא שכל זמן שאדם לבוש בבגדי היום שלו הוא עם ציצית ורק כשלובשים פיג'מה מסירים [מי שאינו ישן בלילה עם ציצית].

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל