שאלה:
שלום,
אם יש קציצת בשר וגבינה צהובה שבושלו יחד או קציצת חזיר – שניהם אסורים, אך האם יש הבדל בהגדרת האיסור וכתוצאה מזה הבדלים בכל מיני מקרים?
תודה
תשובה:
שניהןם איסורי תורה אבל יש בהחלט הבדלים, ולו רק ההבדל הראשון, שבבשר בחלב האיסור הוא לא רק האכילה אלא גם הבישול, בעוד שחזיר מותר לבל רק אסור לאכול. כמו כן בשר שהתבשל עם חלב אסור לא רק באכילה אלא גם בהנאה, בעוד שחזיר אסור באכילה אבל הוא מותר בהנאה, ראה פרטים אלו בשולחן ערוך בסימן פז.