שאלה:
קניתי טוסטר לסנדוויץ ענק (שאפשר להכניס הרבה) השתמשנו בזה שבוע הקודם לחמם סנדוויצ'ים עם גבינה צהובה (פיצה) וכעת היינו רוצים אם מותר לפי ההלכה להפוך אותו לבשרי לתמיד האם אפשר ?
תשובה:
למנהג בני אשכנז לא משנים כלי חלבי לבשרי, אלא במקרים מאוד מסויימים [היה שנה לשמה שלא בשימוש או שנטרף והכשירוהו ואז כבר מייעדים אותו לבשר] למנהג בני ספרד זה אפשרי, השאלה כיצד זה נעשה. לכאורה בנקיון מאוד יסודי, המתנה של 24 שעות ואז הפעלתו ריק זמן ממושך עד שיתלבן ליבון קל, מספיק כדי לשנות יעודו. הבעיה שבטוסטר הזה גם הפלסטיק בולע ונוגע בגבינה המותכת, והוא מתלבן ולא מתחמם, לכן אותו יש להגעיל ואני לא בטוח שזה אפשרי מבחינת החשמל, אולי תגעיל ותתן לו אחר כך להתייבש שבוע.