שאלה:
האם מותר לפצח גרעיני חמניות בשל שכיחות הנגיעות, ואם אסור מדוע נותנים הכשר על כך ?
תשובה:
שלום וברכה
אני מעתיק לך בענין זה מתוך כושרות:
בין החברות וההכשרים השונים ישנם הבדלים משמעותיים מאוד בטיב הסחורה ורמת הנגיעות.
בעת האכילה יש להתבונן האם ישנם סימני נגיעות ניכרים לעין: חורים, כרסומים, פירורים או קורים. במידה ונמצא אחד מן הסימנים הללו – יש להתבונן בתכולתו של כל גרעין לפני אכילתו.
אם לא ניכרים סימני נגיעות – בתחילת פיצוח הגרעינים יש להתבונן בתכולתם של הגרעינים לפני האכילה, במידה שכמה עשרות גרעינים נבדקו ונמצאו נקיים – אין חובה להמשיך ולבדוק, אך ראוי ונכון להוסיף ולהתבונן בגרעינים מידי פעם.