לתרומות לחץ כאן

שכרו של מגיד שיעור

שאלה:

הנה זה שנים רבות שאני מוסר שיעור עיוני בתורת הנסתר ( לדקדק ולהבהיר את השאלות, להביא רוב או כל השיטות השונות שנאמרו בזה, לפלפל בדבריהם, ולהציע מהלך סופי ליישב את הסוגיא ) לאברכים תלמידי חכמים, דבר שמצריך שעות רבות של הכנה, וגם להדפיס דברי המפרשים לציבור הלומדים ( שיש בזה טרחה ) כדי שהכל יהיה כשולחן ערוך לפניהם, וגם לפעמים לכתוב חוברות וטבלאות שמבארות את הסוגיא.
וכל זה עשיתי בשמחה ובחינם, באחרונה יש לי צורך להגדיל את ההכנסות, רציתי לדעת אם אני יכול לקחת עבור כל שיעור סכום סביר מקופת השיעור.
יש לנו קופת השיעור שאני אחראי עליו שהכנסות שלו הוא מתרומת אברכים עצמם מפדיונות של שובבי"ם או פדיון כפרות בערב כיפור, או תורמים חיצוניים שתורמים לקופה, מכסף זה אנחנו מחלקים ספרים הנצרכים לאברכים, או כסף של הסעות לאלו שגרים רחוק, ובאחרונה אני משלם 100 שקל לשיעור לתלמיד שלי שמוסר שיעור במקום אחר ( שיעור מצומצם יותר וברמת בקיאות ), הכסף ניתן על דעתי וידוע לציבור שהמטרה היא " להגדיל לימוד תורת הנסתר בעיון ובטהרה בקרב אברכים תלמידי חכמים ", ואגב ברוך השם הציבור נהנה מאד מהשיעורים, וידוע להם ההשקעה ושזה נדיר למצוא שיעורים ברמה ובבהירות כזאת. ( לא מתכוון להתרברב, אלא להדגיש שיש ערך ממוני לכל שיעור ), השאלות הם :
א. האם אני יכול לקחת סכום סביר ( 200 ש"ח ) לשיעור של שעתיים, שקדם לו עוד הרבה שעות של הכנה ונידוד שינה, בלי להודיע את זה לציבור ? ( כבר אני משקיע מאד, ולכן לא יודע אם אפשר להשתמש בסברת הרשב"א שבשכר חשוב יותר )
ב. אם זה משנה אם זה מכסף שכבר ברשותי, או כספים שאני אקבל מכאן
( שדעתי לקחת שכר ) ואילך ?
ג. האם אפשר לקבוע מראש סכום סביר חודשי ( כי לפעמים באונס מתבטל איזה שיעור באופן חד פעמי ) ?
ד. האם זה אפשרי שקופה בידי או אני אצטרך למסור אותו לאחראי אחר ?
ה. לפעמים לא מספיקים בשיעור אחד למסור את כל מה שהכנתי, ולא צריך כל כך להכין את שיעור הבא, הגם שבכל זאת אני משתדל לעבור על החומר לפני השיעור השני גם כן, האם גם על שיעור הזה אני יכול לקבל שכר ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת שכר על שיעור וסכום של 200 ש"ח על שיעור בנסתר שדרוש לו הכנה מותר בהחלט לקחת סכום כזה, או להחליט לקחת סכום חודשי קבוע. ולא רק שמותר אלא כדאי לקחת שכר, התשלום הקטן שאתה תקבל רק יעזור לך להמשיך עוד ועוד בזיכוי הרבים עצום! ולכן מומלץ מאוד שתיקח תשלום כפיצוי לטורח שאתה טורח למען התלמידים.

מותר לך לקחת כסף מהקופה שאתה מנהל וגם מהכסף הקיים ולא רק מהכסף שיכנס מכאן והילך. ומותר לך להחליט שמכאן והילך אתה לוקח שכר על מסירת השיעורים.

הרבה הצלחה ותזכה להגדיל תורה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל