שאלה:
בס"ד
שלום רב
אני מצטערת שאני שואלת שוב בעניין זה, אך לא לגמרי הצלחתי להבין מה המנהג הרווח ומה הכי כדאי לעשות מבחינה הלכתית.
בראש השנה היה מלח על השולחן, אך טבלתי את החלה רק בדבש.
מה עושים בשבת שובה הקרובה, בשבת חג הסוכות ובשבת שמחת תורה? טובלים במלח ואז בדבש? או שאפשר רק בדבש כמו בראש השנה?
בנוסף, אם טובלים במלח, יש עניין לטבול 3 פעמים בוות אחת ואז לאכול. אם טובלים בדבש, די לטבול פעם אחת?
תודה רבה מראש!
תשובה:
יש בזה מנהגים שונים, אצלנו גם טובלים רק בדבש [ופעם אחת] עד שמחת תורה.
הכף החיים כותב שלא לוותר על מלח כיוון שהוא ממתק דינים, למנהג בני ספרד למשל מטבילים בסוכר וגם במלח.
ויש שכתבו שדבש מסמל גבורות ונמנעו מלטבול בדבש ויש שלא חוששים ומנהגם לטבול בדבש
השאר תגובה