שאלה:
האם בשר בקר הנקנה באחת הרשתות הכשרות כמו: סופרסל, יינות ביתן,רמי לוי וכו ׳ עבר הכשרה: המלחה והדחה? יש אריזות סגורות שכתוב עליהן, כולל בשר קפוא, אבל איך אפשר לדעת כשקונים במשקל?
תשובה:
בשר קפוא בהכשר טוב עבר מליחה והדחה[בכבד ולבבות לפעמים מוכרים גם טרי ללא צלייה, וזה מחייב הכשרה], אלא שבאופן כללי חובה לרכוש בשר רק בכשרות מהודרת.
תודה. התשובה אינה ברורה לי. התייחסתי לרשתות המזון הכשרות והמובילות ולבשר בקר טרי שקונים במשקל.
אם זה בכשרות מהודרת, ויש כשרות ייעודית גם על הקצביה זה עבר מליחה והדחה, אבל ברשתות הללו לפעמים אין כשרות ייעודית על הקצביה ואז את בכלל לא יכולה לדעת מנין הגיעו חתיכות הבשר הטרי הזה שאין עליו הולוגרמה. בקיצור, כשיש כשרות היא כולל את המליחה, אבל צריך לדעת שיש כשרות ספציפית על אותה חתיכה שאת קונה, וזה או על ידי הולוגרמה על החתיכה – בבשר קפוא, או בכשרות על הקצבייה – בבשר טרי, ובכל המקרים יש לצרו רק מכשרות מהודרת כי בבשר יש צורך בכך ביתר שאת, לאור המכשולים הרים שעלולים להיות.
השאר תגובה