לתרומות לחץ כאן

תנור חד תאי לבשר וחלב / הכשרת כף חלבית

שאלה:

שלום וישע רב לכבוד הרבנים הנכבדים.

1. מה דינה של כף חלבית נקייה אשר השתמשו בה בשוגג ומבלי משים בהגשה של עוף רותח מהתנור. לאחר המגע הראשוני (והחד פעמי) בין הכף לעוף (וכן לתבשיל שבו) הושמה הכף בצד וכעת ממתינים לראות מה לעשות בה.

2. האם ניתן לבשל בתנור חד תאי (בנוי) המיועד בעיקרו לבישול בשר (ואמנם כבר בישלו בו מוצרי בשר), גם עבור מוצרי חלב. אם כן, באיזה אופן, והאם זה לכתחילה או בדיעבד?

תודה רבה ושנה טובה ומבורכת.

יהונתן

תשובה:

את הכף יש להכשיר על ידי הגעלה. לוקחים סיר שאינו בשימוש כבר 24 שעות, מרתיחים בו מים על הגז, כהן מבעבעים מכניסים לתוכו את הכף כשהיא גם כבר 24 שעות לא בשימוש, ויא נקייה לגמרי, ואז מוציאים אותה ורוחצים אותה במי ברז והיא כשרה.

לא מומלץ להשתמש באותו תנור למאכלי חלב ובשר. אם בכל זאת נאלצים לעשות זאת, מנקים אותו היטב בחומרים פוגמים וכו', ולאחר 24 שעות שלא נעשה בו בשר, מפעילים אותו ריק על חומו המירבי 40 דקות לפחות, ואז ניתן לעשות בו את החלבי בתבנית חד פעמית.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל