שאלה:
רצוני לדעת אם ישנה בעיה הלכתית של תולש או כיו"ב אם אני עובר תחת עציצים תלויים כנ"ל (באופן לא נמנע) בשבת , אשר אני מגדל להנאתי.
נוסף לכך , אחד העציצים בכניסה לדלת הראשית בין הסלון למטבח/מבואה בדירת החדר וחצי שאני גר בה ובלתי נמצאי שאתחכך בו וארעיד אותו (נוסף לכך עליו=הנוף) בולטים כלפי חוץ.
בנוסף רצוני לדעת אם יש בעיה כנ"ל במידה שזז על הרצפה תחתיו , בלא כוונה , חפץ כלשהו מפלסטיק או כיו"ב שאולי אפשר להחשיב כחוצץ בינו לבין היניקה מהקרקע .
בספרים מסויימים נכתב שכל כנ"ל אין בו בעיה — אבל רציתי לדעת מה דעתכם
סליחה על האריכות,
דניאל
תשובה:
מותר לעבור תחת העציץ או להזיז חפץ שנמצא על הארץ תחתיו משתי סיבות: 1. זה מתעסק בעלמא ואין כוונה לכך. 2. היניקה היא גם מהצדדים ואין הפסקה גמורה של היניקה.
כמו כן, הרי יש נדון רחב מאוד מקרקע מרוצפת אם בכלל יש יניקה או שנחשב עציץ שאינו נקוב ולכן די לנו שנחמיר בזה במעשה גמור ולא במתעסק כעין זה.
מקורות:
שו"ת קנין תורה בהלכה ח"ה סי' כה, שו"ת ברית אברהם סי' ו.
חן , חן תודה על התשובה הערוכה בטוב טעם ודעת.
שמחתם אותי
שנה טובה לכם
כל הברכות! שנה טובה ומתוקה.
השאר תגובה