שאלה:
שלום,
סכין פרווה חדה שחתכתי איתה בשר קר מה דינה?
תשובה:
יש לנקותה היטב עם סקוצ' וסבון, ולסמוך שזה מועיל כמו נעיצה בקרקע שהוזכרה בדברי חז"ל. לכתחילה אסור לחתוך מאכל חלבי בסכין בשרית ולהיפך אפילו זה קר, מחמת חשש השומן הדבוק בה, ראה דרכי משה בתחילת סימן צא בשם הרשב"א, בדיעבד שזה כבר נעשה מותר לאכול.
אבל הוא שאל על סכין פרווה, וא"כ מה הבעיה?
הוא רוצה להמשיך להשתמש פרווה גם בשביל חלבי
אבל הסכין לא נהייתה 'בשרית' כי קר לא בולע אז מה הבעיה לחתוך עם זה גם חלבי וגם בשרי.
השומניות, ועל זה דיבר הרשב"א.
השאר תגובה