שאלה:
מזלג בשרי אינו בן יומו שנתחב בשניצל סויה חם שהיס"ב שחומם בטוסטר חלבי. מה דין השניצל (תירס) סויה? והאם המזלג יוכשר ע"י הגעלה/עירוי מכ"ר? תודה וברכה רבה.
תשובה:
השניצל ודאי כשר שכן המזלג אינו בן יומו. לגבי המזלג, אם אין ממשות בטוסטר והוא גם לא בן יומו – אין צורך בהכשרה. באופן אחר יש להגעילו.
תודה ברוך תהיה.
אגב, היכן ניתן למקד שאלה זו בשו"ע/נו"כ?
למה השניצל כשר והמזלג לא
השניצל נניח חלבי והבליעות הבשריות לא משנות בו, אבל המזלג אם קיבל טעם חלבי הוא טעון הכשרה.
יורה דעה סימן צד.
1. "למה השניצל כשר והמזלג לא"- כי הוא לא בן יומו!
2. יודע צד'. אני מנסה לברר איך אני ממקד/מכניס את השאלה שו"ע?
הסברת בעצמך בהערה 1 הנכונה.
אני שואל היכן ניתן להכניס את הדין הנ"ל בסעיף מסויים בסימן צד'?
סעיף ד.
תודה. ברוך תהיה.
השאר תגובה