שאלה:
אני ספרדי הולך לפי פסקי מרן השולחן ערוך, התחתנתי למשפחה חבדניקית,
אישתי עזבה את דרך ההלכה שלה והולכת עכשיו גם כן לפי מרן,
אבל המשפחה שלה עדיין בשלהם, אני הולך לארוחה אצל ההורים שלה ואני לא אוכל אצלהם בכשרות ליובביץ' בהוראת הרב שלי ככה אני עושה
למה עשינו ככה? כי הפוך בה והפוך בה ולא מצאתי אף אחד שיש לו ידע על הכשרות
ולי ידוע חב"ד לפי אשכנז הולכים
עכשיו השאלה אם ידוע לרב משהו על שחיטה של חב"ד?
ואם מותר לי לאכול מהכלים שלהם, או דווקא שאסור וצריך להחמיר כמו מכלים של רבנות?
אם הרב יוכל לענות לי עם קצת מקורות בעיניין
תשובה:
שלום וברכה
אינני מכיר מקרוב, אבל אני יודע שהרב אשכנזי מכפר חב"ד הוא ת"ח חשוב ואדם רציני מאוד, ואם הכשרות הזו היא תחת פיקוחו, אני מניח שזה בסדר. אינני יודע מקרוב, רק מכיר את הרב המכשיר. אבל חב"ד יכול להיות גם ממקומות נוספים, ואם זה לא שלו אז אני לא מכיר.
בנוגע לספרדים אשכנזים, בשחיטת עופות זה לא רלוונטי כלל, רק בשחיטת בקר, ובאופן כללי [שוב בלי התייחסות פרטנית להכשר הנ"ל] הכשרויות המהודרות האשכנזיות מקפידות על כך לכאורה גם יותר מחלק מהכשרויות הספרדיות המוכרות.
כתבת שאתה ספרדי, לפי מה שאני יודע, הרב עובדיה עשה ספק ספיקא כדי להתיר לאכול אצל ההורים כשרות *רבנות* (כיבוד הורים, חם וחמות זאת גם מצווה חשובה, לא רק כשרות), אז למה אתה לא יכול לאכול כשרות מהודרת (בד"צ אחרי הכל) רק לא משלך כשזה אצל ההורים שלה? עדיף להחמיר בבין אדם לחברו מאשר באוכל (ואני אגב אשכנזי שגם מחמיר בכשרויות שלי, אבל צריך לדעת במה כדאי להחמיר יותר, בין אדם לחברו זה אש).
אינני מציע לאכול כשרות רבנות רגילה גם אצל ההורים, ניתן להסביר בצורה נעימה ורגועה את כללי ההלכה שלך וכשאתה גלוי נעים וברור ההורים מבינים ובאים לקראת.
אצל הספרדים זה לא כל כך פשוט, מהיכרות עם המנטליות שלהם ועם בעלי תשובה ספרדים זה גורם להרבה ריבים וכעסים, גם אם מסבירים את זה בצורה יפה.
אגב, גם אני לא הצעתי לאכול רבנות, אלא לפחות לסמוך על הרב עובדיה בהכשר אחר מההכשרים שלו אבל גם בד"צ.
אני משתדל להתחזק באכילה של חלק. ההורים שלי תל אביביים ובאים לקראת שולחים אנשים לקנות חלק מהתקווה תבוא על כולם הברכה
אשריכם! תאמר להורים שאנחנו מעריכים את פועלם.
השאר תגובה