שאלה:
לכת"ר שלום וברכה ,
סבתי ע"ה נפטרה בחודש שעבר ,נתבקשתי ע"י הורי שיבדלו לחיים טובים וארוכים לפנות את המקפיא בדירתה וכן להשתמש בבשרים ובדגים הקפואים שנותרו .
אציין כי ידוע לי כי בשר העוף והדגים נקנו ממקומות כשרים והוקפאו .
השאלה התעוררה בשל העובדה שסבתי ז"ל היתה סיעודית וכן היתה לה מטפלת גויה שסעדה אותה .
אותה גויה שטפה את הבשר והדגים ניקתה אותם וכן ארזה בשקיות וסידרה במקפיא .
אני לא יודע עד כמה הקפידה בכלים ובנקיון הכיור משאריות , החשש שלי שמא השתמשה בסכין איתה השתמשה בחלבי או שמא הכיור לא היה נקי דיו משאריות חלב או בישולי עכו"ם או שהשתמשה באותה סכין לחיתוך העוף והדג מבלי שנשטפה כראוי וכו' ..
עד כמה יש לחשוש לכל הנ"ל? ( אציין שאשתי שאלה ת"ח ולדעתו אמר שאין בעיה כי הכל היה בצונן ונשטף ) עם זאת האם לא חוששים לניצוק כמחובר בבשר וחלב או שמא החשש רחוק מסבירות ?
אודה לכבוד הרב שיחכימני בדעת תורה ויורני הלכה למעשה .
שבת שלום ומבורך
בציפיה לגאולה תכף ומיד ממש
תשובה:
שלום וברכה
כל החששות שהזכרת אין בהם ממש, אבל ככל שאין סימון של כשרות על העופות, אם הגויה היתה שם לבד עם הסבתא שהיתה סיעודית ומרותקת למיטה ולא יכלה לדעת מה קורה במטבחה, יש כאן חשש של בשר שנתעלם מן העין. לכן רק אם הייתם נכנסים ויוצאים שם כל הזמן או שמישהו פיקח עליה בחיתוך וכדומה ניתן לסמוך להקל לאכול מהעופות הללו.
שבת שלום ובשורות טובות.