לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עיון במדריך שיש בו דמות אישה – אינטרנט מסונן

שאלה:

לכבוד הרב,
לא מעט פעמים צריך אם זה בעבודה או אם זה לדברים כמו קנייה של מוצר וכו', יוצא שצריך לעיין במדריכים (זה יכול להיות מדריך כתוב, אתר אינטרנט או כל דבר דומה) ויש שם תמונה של אישה כחלק מהפרסום של המוצר (למשל בסתם מדריך למכשיר מכני בלי לצפות מראש שמקבלים בתוך המוצר).

לפעמים מתעורר צורך לעיין במדריך אבל רוצים להתעלם מהצפייה בתמונה (נניח מראש לא מעיינים באותו עמוד וכו').

זה נחשב לאדם שנכנס לאיזור פריצות אפילו שעוצם את העיניים ונחשב רשע (הרי מה יכול להיות אשם אותו אדם, שהיום לצערנו בכל מקום הפרסום של תמונות נשים כדי לקדם מוצרים "לגיטימי" ואפילו אם זה סתם דמות אישה מבוגרת שלא בהכרח באה החברה להרוויח מזה, אלה סתם לא מתחשבת באנשים שומרי מצוות (שזה רוב המוצרים שמייצרים הגויים ובאים ככה) ומופיעה דמות אישה)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה עצה מאוד פשוטה! סינון הלכתי טוב כמו אתרוג או נטפרי ימנעו כזה סרטו הדרכה, ויש לך את האתר עצמו בלי הסירטון.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מתכוון אפילו שרוכשים מוצר חשמלי לבית וכו' ויש בפנים מדריכים, קורה שמגיעים דברים לא צפויים יחד (לפעמים גם בתוך המדריך, ולפעמים סתם כחלק מפרסום מיותר).
    לגבי סינונים, יש הרבה מקרים שהסינונים לא עובדים טוב, למשל המדריך מסונן כולו עד שלא ניתן לקרוא שוב דבר עם הסינון (ועוד דברים דומים).