נטילת ידיים בבוקר – זריזות

שאלה:

שלום.
אם קמתי באמצע הלילה/ מוקדם מאד בבוקר ואני מעוניין להשאר במיטה ולהמשיך לישון, זה בעייתי שאני לא אטול ידיים? כי הרי כבר התעוררתי ובזמן הזה שאני ער אני עם ידיים טמאות

תשובה:

אם מנסים להרדם שוב לא צריך ליטול ידיים, אבל אם מתכוונים לקום עוד מעט, אלא שמתעצלים עוד קצת וככה חולמים במיטה, יש לקום וליטול ידים, וכפי שהביא המשנה ברורה בסימן א' מהזוהר הקדוש שלא להשתהות כלל בלי נטילת ידים. רבים הקפידו גם לשים ספל עם קערה ליד המיטה שיוכלו ליטול מיד בלי ללכת ד' אמות בלי נטילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    אני נוהג תמיד להניח נטלה ליד המיטה. אז אם נטלתי ליד המיטה ונשארתי לישון;
    1. האם זה בסדר להשאיר את המים של הנטילה ככה לידי לזמן ממושך?
    2. כאשר אני מתעורר לאחר מכן ושוהה במיטה זמן מה נחשב שקיימתי את דברי הזוהר כי כבר נטלתי כשקמתי בפעם הראשונה?