איטר בכתיבת סת"ם / להוציא את המילים בפה בעת הכתיבה

שאלה:

יש עניין שסופר הסת"ם יכתוב ביד ימין דווקא ולא בשמאל? ויש עניין שהוא יוציא את המילים בפה? ויש עניין שהוא יהיה אדם שמניח ר"ת?

תשובה:

לפי דעת השו"ע בסי' לב סעי' ה אם הוא איטר ממש [ולא שולט בשני ידיו] אין כל בעיה, על פי קבלה יש ענין לקנות תפילין דוקא מאדם שאינו איטר, וכפי שעל פי קבלה איטר מניח בשמאל כל אדם אף שאין הלכה כך, וראה בזה בכף החיים סי' כז ס"ק לא, ובשו"ת רב פעלים ח"ב סי' ט.

בודאי יש ענין להוציא את המילים בפה ומתוך קריאה בתיקון סופרים, שעל ידי זה ממשיך את קדושת האותיות בהבל פיו, כמו שכתב הב"ח בסימן לב.

אין צורך שהסופר יהיה דוקא מאלו שנהגו להניח תפילין רבינו תם.