ריווח יתר על מכיר הקנייה

שאלה:

בחור המעוניין לפתוח מכונה לממכר מזון בישיבה, עד כמה אחוזי רווח מותר לו לקחת?
ומה הדין בחנות מכולת?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לו למכור כפי המחיר שנמכר בשוק. ואם המחיר נע ונד מותר לו לבחור באיזה מחיר שירצה, אבל אסור להפקיע מחיר מעבר למחיר המירבי שנמכר בשוק.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן רלא ס"כ דברים שיש בהם משום חייב נפש אסור להרוויח יותר משתות. וכתב השו"ע שאם אין מי שיעמיד את המחירים וכל אחד מוכר במחיר שירצה אין עליו חובה להוזיל מחירים.

ישנה הלכה נוספת בשו"ע סימן רכז שאסור להונות במחיר שתות – 17%. וכתב השו"ע שכל זה בדבר שיש לו מחיר בשוק, אבל כיום שברוב הדברים המחיר נע ונד, אין איסור אונאה אם מוכר במחיר שרוצה. אבל מסתבר שגם בזב אסור להפקיע מחיר מעבר לכל המחירים בשוק.