תשלום עבור דבר שנשבר במקום ציבורי

שאלה:

הייתי במסלול הליכה שבאמצעו בית קברות לצד הדרך. בסמוך לבית הקברות – באמצע המסלול, היה ברז עם ספל בתוכו. בעת שימוש בברז הפלתי בטעות את הספל ונשברה לו אחת הידיות. השאלה שלי: האם אני צריכה לשלם וא"כ למי?

תשובה:

הפלת הספל הרי זה מזיק בידיים ומזיק בידיים חייב גם על נזק אם הזיק בשוגג.

במקרה שלך, אם הספל ראוי לשימוש – אפשר ליטול ידיים עם הספל וימשיכו להשתמש בספל, אין חובת תשלומים. אם הספל יצא מכלל שימוש – חייבים לשלם ספל חדש לאותו מקום.

בהצלחה.