שיפוי על מזגן בגין הוספת קומה

שאלה:

שלום וברכה.
שכן בנה על הגג בהיתר.
על הגג היה מנוע של מזגן ששייך לדייר מתחתיו.
אי אפשר להחזיר את המנוע לגג, כיוון שאז תרד משמעותית תפוקת המזגן בשל המרחק.
הדייר שבונה מציע להתקין את המנוע בסמוך לחלון של בעלי המזגן, וכמו שכל אדם שמתקין מזגן עושה. אך הדיירים לא מסכימים שיהיה להם מזגן ליד החלון.
למעשה הם תובעים שירכוש להם מזגן חדש וחזק יותר, שיהיה אפשר להניח על התוספת בגג.
הבונה כמובן מסרב לעניין, ומבחינתו זה שעד היום שינו מהנורמה והניחו על הגג, זה כי היה אפשרי. אך כעת שהשתנה המצב, עליהם להתקין ליד החלון כמו כל הדיירים.
מדובר בשכונה שלא מקפידים על התקנה במסתור או על הגג.
יישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שבנה חייב לשלם הוצאות הזזת המזגן ולהניח את המזגן מתחת לחלון של בעל המזגן, כפי שמקובל להניח מנוע של מזגן מחוץ לחלון של החדר. הבונה לא חייב לספק מזגן חלופי יקר יותר, ולא חייב לשלם על חיבור של המזגן לגג. ואם בעל המזגן לא מעוניין להניח את המזגן מחוץ לחלון ביתו על בעל המזגן לשאת בעלויות.

בהצלחה.