רווח עמלה על פרויקט

שאלה:

שלום כבוד הרב
ברצוני לשאול, אני מנהל פרויקטים של התרמות עבור מוסדות, אני מציע שירות של ניהול וארגון מגביות לגיוס כספים מא עד ת – החל מארגון קמפיין, גיוס המונים, טלמרקינטג, הגרלה, חומרי פרסום וכו' וכו'

הצעת מחיר שאני נותן מורכב משכר עבורי כמנהל + רשימת הוצאות נלוות לעובדים, חפ"ק, גרפיקא, דפוס, וכו'
ברצוני לשאול האם מותר לי הלכתית להציע ללקוח הצעת מחיר יקרה יותר כאשר אני גוזר קופון על חלק מהסעיפים ברשימת ההוצאות שיעלו לי זול יותר וארוויח לעצמי את הפער במחיר, ידוע לי שכך עובדים מפיקים ומארגנים רבים, ברצוני לדעת האם זה מותר מבחינה הלכתית,

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה נותן הצעת מחיר ומפרט גרפיקה X. חומרי פרסום X. וכן הלאה, ובנוסף אתה כתוב שכ"ט X. אסור לך לגבות תוספת מחיר על הגרפיקה ועל חומרי פרסום ועל שאר הדברים הנותרים.

מותר לך לתת הצעת מחיר מבלי לפרט הצעת מחיר, אבל לכתוב הצעת מחיר ולהוסיף מעבר למחיר שאתה משלם – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר אתה מפרט הצעת מחיר ואתה גובה בנוסף שכ"א, הכוונה בזה שאתה מביא הצעה כמה עולה לך כל פריט ובנוסף אתה גובה שכ"ט, ואסור לך לגבות מעבר להוצאות שאתה מוציא. ולכן אסור להוסיף בהצעת מחיר. אלא שאם אתה לא מפרט את ההוצאות אלא גובה מחיר גלובלי, אם זה המחיר לא מופקע, מותר.