להעביר את הזכות של הבראה מהקופ"ח לאחרים

שאלה:

מקופת החולים יש אפשרות ליולדת לקבל החזר כספי על 3 ימי הבראה בבית החלמה או מלון, וצריך לממש עד חודשיים מהלידה,
האם מותר שאחותי שהולכת למלון תוציא קבלה על שם היולדת כדי שתקבל החזר מהקופה?(על מנת לצאת להבראה בתקופה אחרת לפני או אחרי הלידה) ואם כן האם חייבים להשתמש בכסף הזה להבראה?
מנהל המלון טוען שהרווחים של המלון הולכים להחזקת ישיבה, האם ניתן לשלם מכספי מעשרות? אם כן כמה אחוזים ניתן לשלם מהמעשרות?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכאות ניתנת ליולדת לנוח אחרי לידה ולכן הזיכוי מוגבל בזמן כדי לתת מנוחה ליולדת דווקא אחרי לידה ולא בזמן אחר, ולכן אין להמיר את הזיכוי לדברים אחרים או להמיר את הזיכוי לזמן אחר לגמרי. אם היה מדובר בחריגה של זמן קטנה כשהיולדת לא יכולה ללכת בחודשיים הראשונים היה ניתן להקל, אבל אם מדובר בחריגה גדולה – אסור. והטוב ביותר לשאול את המנהל סניף שלו יש סמכות להסכים במוטבים לחרוג מהכללים.

בהצלחה.