ימי פרישה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני אמורה לפרוש בי"ח ( יום רביעי ביום) .בעבר כתבתי לרב שבלי נדר חושבת שנהגתי לפרוש גם לפני ואולי גם אחרי וחוששת מנדרים. הרב כתב שלפני כדאי ואחרי אין צורך . לא זוכרת מה נהגתי אם רק עונה אחת לפני או יום לפני בלי נדר .
מספיק לפרוש מערב יום שלישי שזה עונה אחת לפני?
חוששת מנדרים מה נהגתי אם זה היה יום לפני או עונה

תשובה:

רק עונה אחת. אנחנו לא ממציאי מנהגים שלא קיימים ביהדות. עונה אחת קודם זו עונת אור זרוע הידועה שבקהילות רבות נוהגים בה, ואם כל נהגתם זה מצויין, אבל לא מעבר לכך.