מתנות מהעבודה שעבר זמנם

שאלה:

שלום וברכה לרב,

אני עובד בעבודה עם לקוחות גדולים. החברה שלי נותנת לנו לחלק ללקוחות בעיקר לפני החגים כל מיני מתנות, אני בדר"כ לוקח ארגזים ועובר עם הרכב ומחלק ללקוחות חשובים. לאחרונה עשיתי סדר במחסן ובבית וראיתי שנשארו אצלי מספר קטן של מתנות מכל מיני תקופות (אפילו לפני מספר שנים) והתאריך עבר.. הרוב מדובר בדברי מזון/אוכל… האם מותר לזרוק אותם? אני מאד חושש מגזל. אם אחזיר לעבודה לדעתי בוודאי שיזרקו מאחר ואין מה לעשות איתם לאחר תקופה מאד ארוכה. מותר לי לזרוק אותם?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

דברי מאכל שעבר עליהם זמן רב ודאי שאין להם כל ערך, ולכן מותר להשליכם לאשפה. החפצים שנשארו בידך יש להשיב לעבודה או להודיע להם על כך שנשארו בידך מתנות.

בהצלחה.