מקרר בשבת

שאלה:

שלום וברכה!
יש מקררים שאם הם פתוחים הרבה זמן הם מצפצפים האם מותר לסגור שיפסיק הציפצוף

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך לשבת, וזה ודאי אסור.

רק יש לציין שבדרך כלל מקררים אלו יש בעיה לפתוח אותם בכלל בשבת, בגלל אותם חיישני טמרפרטורה וווסתי קור המופעלים מיידית בכל פתיחה וסגירה, ויש צורך בהתקן שבת מיוחד [במקררים רבים יש כבר התקן שבת מובנה]. אני מציע לפנות למשמרת השבת ולמכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, לבדוק אם יש להם התקן למקרר שלכם.

בהצלחה