העדפת ספר תורה

שאלה:

בבית הכנסת יש 8 ספרי תורה שיוצאים לפי סדר, ביניהם יש שני ספרים פשוטים מבחינת הידור כתיבה, תיק, וכד', בשבת חתן שהתקיימה יצא תורו של אחד הספרים הפשוטים, האם ניתן להעדיף ספר תורה אחר על פניו או שיש בזה בזיון הספר? ומה אם מתכננים מראש, ומקדימים את הספר הפשוט בשבת קודם?

תשובה:

אינני רואה בזה בזיון הספר תורה, בזיון זה רק כאשר מוציאים ואז מתחרטים ומחזירים. כמובן אם יש התחייבות למישהו לגבי השימוש בספר שלו יש להחליף לשבת קודמת וכדומה.

ברכה והצלחה