האם מותר לבקר בפסל החירות

שאלה:

הגעתי בלימודי להלכות עבודה זרה ברמב"ם פרק ז הלכה ו, ולפי מיעוט הבנתי יוצא שפסל החירות אסור בהנאה מפני שחזקתו לעבודה זרה על פי כל התנאים המפורטים בהלכה. אך לא שמעתי שיש בעייה לבקר באתר, ולכן להלכה האם יש בזה איסור הנאה מעבודה זרה או שמא מותר?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

מה שהרמב"ם כותב שאם זה בשערי המדינה חזקתו שזה לעבודה זרה, הכוונה כשיש ספק בדבר ומצויה עבודה זרה, ואני מסופק לשם מה זה נעשה, אבל אם אני יודע לשם מה זה נעשה ומה זה בא לבטא ואין חשש שנעשה לעבודה זרה, אין כל איסור בדבר.