אנג’ל – התנצלות

שאלה:

כל מי שמתבונן מקרוב על ה”התנצלות” של בעלי המאפייה יכול לראות שמדובר בעוד מס שפתיים שנעשה בעצתמשרד יחצנות לצורך סיום הסיפור ולא מעבר לכך. כשמתבוננים במכתב שבר לב עצמו כתב, התאריך שלו, ט”ו ניסן. כלומר אם אמת היה הדבר הרי שזה בזיון שהמתין חודשיים לשלוח ולהתנצל. נתקלתי בשאלה איך להתייחס לזה והאם יש מקום לקבל את ההתנצלות ולהפסיק את החרם.

תשובה:

לדעתי בהחלט שכן. בלאו הכי החרם הזה אינו מאוד מעשי לאורך זמן, וגם לא באמת בטוח שהיתה כוונה לרעה לכתחילה, וגם לא ממש אנג'ל אשמים במה שעשה בר לב, כל הבעיה היתה שאחרי שנעשה מזה רעש הם זלזלו ולא התנצלו, אז הנה התנצלו. מוטב שנשמור את הכוחות שלנו להרבות אהבה וכבוד שמים ולא מלחמות.

שנזכה לגאולה שלמה.