קידוש לבנה בליל שבת

שאלה:

שלום וברכה
האם בעקבות מזג האוויר מי שעדיין לא קידש את הלבנה יכול לקדשה בליל שבת במידה ותראה הלבנה, שכן במוצאי שבת יתכן ויהיה ג"כ מעונן וסו"ז ברכת הלבנה הוא עד השעה 21.45 במוצ"ש?
תודה רבה מראש

תשובה:

על פי קבלה לא אומרים ברכת הלבנה בשבת. אמנם במשנה ברורה בסי’ תכו ס”ק יב מבואר על פי גדולי הפוסקים, שאם הזמן עובר ויש חשש שאם לא יברך עתה יפסיד את המצוה, מותר לברך בליל שבת, וראה עוד דעת תורה למהרש”ם שם ועוד אחרונים, ולפי דבריהם אין הכוונה שמחמת הטעמים שיש על פי סוד בענין זה כלל לא תיקנו את הברכה בליל שבת, אלא הברכה קיימת אלא שלכתחילה יש להמנע מכך.

להבא כדאי לזכור, שגם אם היה מעונן במוצ"ש אומרים ביום ראשון ולא מחכים לרגע האחרון. הייתי ביום ראשון האחרון בחתונה והיה יפה שם לראות כיצד כל החוגגים יחד עצרו את כל השמחה לאמירה בציבור של ברכת הלבנה.

שבת שלום.