כלים שאינם טבולים

שאלה:

שלום וברכה, האם ישנו איזשהו היתר לאכול בכלים שלא הוטבלו? אם הורי יראו שאוכל בכלי פלסטיק היום הם יכעסו וילחצו. אני גר איתם כך שזה לא שאני בא חד פעמי.

תשובה:

שלום וברכה

אסור להשתמש בכלי שאינו טבול וכמו שהסברנו כאן.

לגבי הוריך, תרשה לי לומר לך עצה מאוד טובה ומנוסה, והיא תעזור לך לא רק בשאלה זו אלא בשלל תקריות דומות:

גילוי לב ברור, מיישר כל הר ובקעה!

אתה הרי לא ממציא משהו, זו ההלכה, ואתה שומר מצוות. זה לא משהו שאה יכול להחליט לגביו, כך כתוב בהלכה וזהו.

ברגע שאתה מתחיל להתחבא או להגמיש או לערפל, הם מקבלים תחושה שזה משהו שנתן להחלטה אישית שלך ואז לאתה נהיה קיצוני ועקשן, ברגע שאתה אסרטיבי, נעים נינוח, אבל זהו זה, ההלכה מצריכה לטבול כלים ואנחנו לא טבלנו, אז זהו. ברגע הראשון זה מעורר תרעומת, אבל ככל שאתה עיקבי וגלוי ולא מאבד לרגע את הנעימות והחיוך, אז זה מתקבל כעובדה ולא כמשהו שניתן לדיון.

בהצלחה רבה ושבת שלום.