משבר לאחר הרבה שנות נישואין

שאלה:

שלום
אנחנו במשבר שנמשך כבר מעל שנתיים ( היו משברים גם לפני אבל הם נפתרו תוך זמן קצר) יש בינינו חומת ברזל ונראה שככל שהזמן עובר מתווספת עוד שורה לחומה. מלבד שיחות על ניהול הבית אין בינינו שום קשר. כשעולה נושא הזוגיות שלנו השיחה הופכת מייד לצעקות הדדיות.
אני צריך הכוונה מעשית- איך יוצאים מהמשבר הזה (אשתי לא מוכנה לשמוע על יעוץ זוגי) מי יכול לעזור?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, למעשה אין כאן הוקוס פוקוס, חייבים לצאת לייעוץ זוגי, ובענין זה אתה יכול להיות קצת יותר אסרטיבי ולא להבהל מצעקות, רק לא להסחף אליהן. תסביר בעדינות בנועם אבל בהחלטיות, שמבחינתך המצב כפי שהוא עכשיו הוא בלתי אפשרי, וכדי להמשיך יחד חייבים ללכת לייעוץ זוגי. תעמוד על כך בנועם בלי להבהל, והיא תצטרך לזרום עם זה.

בשורות טובות ובהצלחה.