להתפלל על חשבון העבודה

שאלה:

שלום וברכה הרב,
התחלתי ברוך ה' עבודה במקום בו יש מתקני ספורט, (בה אנשים עושים פעילות גופנית בזמן העבודה ,כולל המנהלים).פינת ישיבה (בה אנשים מנהלים שיחות שלא קשורות לעבןדה ולפעמים אורכות זמן רב),או מסתכלים בטלפון זמן לא מבוטל במהלך יום העבודה, ואפילו מביאים כלבים לעבודה (דבר שברור שמצריך זמן טיפול) , ומקבלים על כך שכר, כלומר נראה שהנורמה במקום היא שלא מקפידים על זמן הפעילות של העובד בעהןדה כל עוד הוא עומד בייעדים שמוצבים לו,
האם אפשר לומר שבכך שאין הערות על כל הנושאים האלו שגם זמן התפילה הוא חלק מזמן העבודה? (יש בית כנסת במקום ותפילת שחרית ומנחה במניין ) ?
אשמח אם אפשר לצרף לתשובה מקורות

תודה רבה הרב
יום מבורך

תשובה:

שלום וברכה,

בהרבה מקומות ההקפדה על העובד שיעמוד ביעדים שקבעו לו, ולמרות שדורשים זמן נוכחות מהעובד אבל ההקפדה על העובד שיעמוד ביעדים, ולכן במקומות כאלו עובד שמתבטל יותר מהרגילות אין בכך גזל, כיון שהעובד צריך לסיים את היעד שהקציבו לו, ואם הוא מתבטל הבטלה היא על חשבונו. ומסוג תנאי עבודה אלו מותר להתפלל על חשבון העבודה. ובפרט שיש הוכחה לכך שהנהלת העבודה מספקים מתקני כושר לעובדים.

בהצלחה.