יין אוצר בית דין בחנות המכולת

שאלה:

שלום. האם מותר לקנות יין של אוצר בית דין בסופר בלי לדעת האם הפקירו את היין בפסח או לא?
תודה

תשובה:

יין אוצר בית דין לא אמור להמכר במכולת, אסור לעשות סחורה בפירות שביעית, הוא אמור להיות מחולק בחלוקה שמחייבת רק דמי הוצאות. וכיון שניכר שהם לא יודעים להתייחס נכון ליין הזה [שכלל אינני מבין איך הוא בא לידם] מן הסתם גם לא הפקירו ואין לקנותו. זאת מלבד הבעיה של הסחורה שגם מצידך היא אסורה, לכל הפחות מדין לפני עיור לא תתן מכשול.